Logo

Ding Ning behaalt de titel bij de dames.

Na de Harmony Open in China, stonden Ma Long en Zhang Jike ook in Schwechat tegenover elkaar in een finale van de ITTF Pro Tour. Deze keer wist de regerend wereldkampioen een set meer te winnen, maar in de belle trok de voormalige nummer een van de wereld toch aan het langste eind: 15-13. Ma Long had er maar liefst zeven wedstrijdballen voor nodig.

Eerste reekshoofd Wang Hao werd reeds in de 1/8ste finales gewipt door een landgenoot: Hao Shuai. Opnieuw een vroege uitschakeling, zoals een maand geleden in eigen land. Dat China de tafeltennissport nog steeds domineert is pijnlijk duidelijk in de kwartfinales: vijf van de acht deelnemers hebben een Chinees paspoort. Alexey Smirnov is als enige Europeaan doorgedrongen tot deze fase van het tornooi, maar stuit op de uiteindelijk winnaar. Japanner Jun Mizutani moet zijn meerdere erkennen in de wereldkampioen. Oh Sang Eun houdt de Zuid-Koreaanse eer hoog, maar kan een volledige Chinese halve finale niet voorkomen tegen Ma Lin.

Een ongunstige loting voor de Chinese meisjes betekende enkele vroege onderlinge duels. Hierdoor haalden slechts drie van hen de kwartfinales. Wang Yuegu (Singapore) wist hierdoor tot de halve finale door te dringen, na een zege op de Nederlandse verdedigster Li Jie. De Luxemburgse veterane Ni Xia Lian, die als enige een Chinese kon uitschakelen in de hoofdtabel, en de Japanse meisjes Ai Fukuhara en Kasumi Ishikawa maakten de kwartfinales compleet. Geen van hen wist reekshoofden Ding Ning, Li Xiaoxia of Liu Shiwen te verrassen. Li Xiaoxia, het nummer een van de wereld, moest in de halve finale wel haar meerdere erkennen in haar jongere landgenote Liu Shiwen. Ding Ning ging, niet zonder moeite, voorbij Wang Yuegu om uiteindelijk een derde winst in de ITTF Pro Tour 2011 op haar palmares te schrijven.

{tab title="Heren"}

{tab-heren title="Enkel"}

  • Ma Long - Zhang Jike (4 - 3: 3, -5, 8, -6, 9, -4, 13)

{tab-heren title="Dubbel"}

  • Ma Long/Wang Hao - Ma Lin/Zhang Jike (4 - 1: -9, 5, 9, 6, 10)

{tab-heren title="Beloften"}

  • Chen Chien-An - Jin Ueda (4 - 0: 9, 6, 13, 7)

{/tabs}

{tab title="Dames"}

{tab-dames title="Enkel"}

  • Liu Shiwen - Ding Ning (1 - 4: 6, -1, -9, -7, -7)

{tab-dames title="Dubbel"}

  • Ding Ning/Liu Xiaoxia - Fan Ying/Wu Yang (4 - 0: 6, 7, 7, 11)

{tab-dames title="Beloften"}

  • Yang Ha Eun - Misaki Morizono (4 - 2: 3, 7, -8, 11, -8, 3)

{/tabs}