Logo

Negen Belgische heren nemen deel aan de Open van Oostenrijk.

Morgen start in de Werner Schlager Academie een nieuwe manche van de ITTF Pro Tour. De Open van Oostenrijk wordt door veel deelnemers gebruikt als laatste competitieve voorbereiding op de Europese Kampioenschappen en kent dus een sterke bezetting.

Negen Belgen zijn afgezakt naar Schwechat, waaronder de zes deelnemers aan de EK in het Poolse Gdansk van volgende maand: Jean-Michel Saive, Yannick Vostes, Benjamin Rogiers, Lauric Jean, Cedric Nuytinck en Robin Devos. Zij worden nog vergezeld door Emilien Vanrossomme, Julien Indeherberg en Florent Lambiet.

Jean-Michel Saive is de enige landgenoot die zich op basis van zijn ranking rechtstreeks plaatst voor het hoofdtornooi. Met 236 deelnemers zijn de plaatsjes bij de laatste 64 bijzonder duur: de winnaars van de 64 groepen zullen immers allemaal nog een kwalificatiewedstrijd moeten spelen. Fouten zijn bijgevolg absoluut uit den boze, zeker voor Yannick Vostes die als enige landgenoot groepshoofd is en dus op papier de meeste kans maakt om zich bij Saive te vervoegen.

Drie duo's zullen zich wagen aan het dubbelspel. Yannick en Benjamin zijn in Oostenrijk niet eens reekshoofd en zullen dus de kwalificaties voor een plaats bij de laatste 16 moeten overleven. "Emi" en "JuJu", een duo dat in het verleden succesvol bleek op de Europese Jeugdkampioenschappen, zullen hun geluk eveneens beproeven, net als Lauric Jean en Cedric Nuytinck van de Leuvense Topsportschool.

De zes jongste deelnemers van de Belgische delegatie komen eveneens uit bij de beloften (-21). Lauric Jean is als twaalfde reekshoofd rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Ook hier zijn de plaatsjes duur met 23 groepen voor 16 plaatsen wat betekent dat enkel de negen hoogst geplaatste groepswinnaars rechtstreeks doorstoten. Cedric Nuytinck heeft als groepshoofd in poule 4 op papier de beste kans. Voor Robin Devos, groepshoofd in poule 22, wacht een extra testwedstrijd indien hij zijn groep kan winnen.

Niet alleen de Europese top is aanwezig in Oostenrijk, ook de Aziaten laten dit tornooi niet aan zich voorbij gaan. Het is immers een van de laatste mogelijkheden om zich te plaatsen voor de Grand Finals in Londen. Grootste afwezig is de Duitser Timo Boll, die zich vier dagen geleden heeft uitgeschreven. Hij neemt hoogstwaarschijnlijk wat rust naar aanleiding van de mindere prestaties in de Bundesliga en de Champions League.