Logo

Heel wat reekshoofden sneuvelden onverwacht vroeg tijdens de Harmony Open van China.

Tijdens de Harmony Open, het tweede ITTF Pro Tour-tornooi op Chinees grondgebied, is een waar bloedbad aangericht bij de reekshoofden. Vooral bij de heren vielen heel wat opmerkelijke prestaties te noteren.

Zo werd Ma Lin (ITTF-3), tweede reekshoofd en de leider in de Pro Tour 2011, reeds in de eerste uitgeschakeld door Alexey Liventsov (ITTF-120). De Rus wist daarna ook nog de Zuid-Koreaan Seo Hyun Deok (ITTF-25) uit te schakelen voor een halt toegeroepen te worden door Dimitrij Ovtcharov (ITTF-14).

Een tweede Europese glansprestatie kwam op naam van de Oostenrijker Robert Gardos (ITTF-66), die in de eerste ronde voor Jiang Tianyi (ITTF-29) ging om daarna de Duitser Patrick Baum (ITTF-23) uit het tornooi te kegelen. Thuisspeler Xu Xin (ITTF-9) bleek uiteindelijk een maatje te groot.

De grootste verrassing kwam op naam van thuisspeler Yan An (ITTF-161). De runner-up van de Wereldkampioenschappen bij de junioren van 2009 (foto) versloeg achtereenvolgend de Zuid-Koreaan Lee Sang Su (ITTF-22) en Tang Peng (ITTF-19). In zijn derde wedstrijd tijdens het derde ITTF Pro Tour tornooi van zijn carrière nam hij het vervolgens op tegen landgenoot Wang Hao. De 18-jarige speler gaf de huidige leider van de wereldrangschikking een zware opdoffer en smeerde hem een 1-4 nederlaag aan en plaatst zich zo voor de kwartfinales.

Langs Europese kant wist ook Vladimir Samsonov wist als zevende reekshoofd de kwartfinales niet te bereiken. In de derde ronde verloor hij van Kim Min Seok. Bastian Steger mist die kwartfinale eveneens na een bijna-stunt in de belle tegen de Japanner Jun Mizutani, die uiteindelijk met het kleinste verschil doorstoot.

Bij de dames is er duidelijk een wissel van de wacht in Zuid-Korea. Van de drie reekshoofden kon enkel Park Mi Young de eerste ronde overleven. De jongere generatie zorgde met drie performances echter voor de juiste balans voor het land.

Voor de Singaporese wereldkampioenen kwam de Harmony Open duidelijk op het verkeerde moment. Yu Mengyu verloor reeds in de eerste ronde, terwijl Feng Tianwei, tweede reekshoofd, en Wang Yuegu er in de tweede ronde aan waren voor de moeite.

Langs Europese kant hield de Poolse Li Qian de eer hoog met een verloren achtste finale tegen Guo Yan. De andere (genaturaliseerde) Europese speelsters kwamen niet verder dan de eerste of tweede ronde.

{tab title="Heren"}

{tab-heren title="Kwartfinales"}

  • Yan An - Xu Xin
  • Oh Sang Eun - Zhang Jike
  • Ma Long - Joo Se Hyuk
  • Jun Mizutani - Dimitrij Ovtcharov

{/tabs}

{tab title="Dames"}

{tab-dames title="Kwartfinales"}

  • Li Xiaoxia - Ai Fukuhara
  • Kasumi Ishikawa - Guo Yan
  • Guo Yue - Tie Yana
  • Fan Ying - Ding Ning

{/tabs}

{/tabs}