Logo

Loting eerste ronde hoofdtabel Chili maakt Belgen niks wijzer.

De voorbije twee dagen werden in Santiago de kwalificaties gespeeld voor de Open van Chili, het dertiende tornooi in het kader van de ITTF Pro Tour. Yannick Vostes en Benjamin Rogiers zijn als reekshoofden rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel en komen pas vanaf morgen in actie. In de eerste ronde krijgen beide Belgen een onbekende tegenstander voorgeschoteld.

Vostes, vierde reekshoofd in Santiago, opent tegen de niet-geklasseerde Argentijn Andres Koatz die onverwacht groep 8 won. De speler verloor in de kwalificatiereeksen bij de heren en de beloften enkel van thuisspeler Gustavo Del Fierro (ITTF-1254) die hem twee keer de baas bleef. Koatz bleek wel beter dan de Chileen Juan Lamadrid (ITTF-1320) en twee niet-geklasseerde spelers.

Rogiers, zevende reekshoofd, speelt zijn eerste wedstrijd tegen Rene Schaible uit Panama. Ook deze speler heeft nog geen internationaal klassement toegewezen gekregen, maar neemt niet deel bij de beloften. Van zijn twee groepswedstrijden won hij enkel van een niet-geklasseerde thuisspeler. De Argentijn Emir Baca (ITTF-734) bleek met 4-2 te sterk. Door het lage aantal deelnemers plaatsen ook de spelers die tweedes zijn geëindigd in hun poule zich voor de hoofdtabel.

Yannick en Benjamin spelen morgen om 16:00 (22:00 Belgische tijd) hun eerste wedstrijd. Eerder die dag komen ze wel al aan tafel voor het dubbelspel. Hun tegenstander voor de eerste ronde in die reeks is echter nog niet gekend.

Eventuele beelden van onze landgenoten in Chili zullen live beschikbaar gesteld worden via itTV.