Logo

Benjamin Rogiers eervol ten onder tegen derde reekshoofd.

Jean-Michel Saive en Yannick Vostes hebben zich geplaatst voor de tweede ronde tijdens de Open van Brazilië, het achtste tornooi in het kader van de ITTF Pro Tour 2011.

Saive (ITTF-41) won als vijfde reekshoofd van de kwalificatiespeler Eric Jouti (ITTF-652). De thuisspeler kon Saive in de tweede set verrassen. De volgende tegenstander van Saive is de Singaporees Chen Feng (ITTF-179), die de tweede ronde haalde door een blessure van de jonge Duitser Patrick Franziska (ITTF-139).

Yannick Vostes (ITTF-155) is als zestiende speler rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Hij versloeg eveneens in vijf sets de Braziliaanse kwalificatiespeler Hugo Hoyama (ITTF-190). In de tweede ronde wacht de Portugees Joao Monteiro (ITTF-78).

Voor Benjamin Rogiers zit het individuele tornooi er op: de Singaporees Li Hu (ITTF-45) bleek te sterk. De van oorsprong Chinese speler had het niet onder de markt met onze landgenoot, die een set kon winnen en twee andere sets slechts met het kleinste verschil verloor.

In het dubbelspel hebben Vostes en Rogiers zich geplaatst voor de kwartfinales na 3-1 winst tegen het thuisduo Toma/Yamada. In de tweede ronde wacht het Singaporese duo Chen Feng en Li Hu.

Resultaten

  • Jean-Michel Saive - Eric Jouti (4 - 1: 2, -6, 1, 5, 6)
  • Yannick Vostes - Hugo Hoyama (4 - 1: 6, -10, 6, 4, 9)
  • Benjamin Rogiers - Li Hu (1 - 4: -8, -9, 7, -7, -14)
  • Vostes/Rogiers - Toma/Yamada (3 - 1: -11, 5, 7, 5)