Logo

Saive en Vostes rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel in Rio de Janeiro.

Voor het achtste Pro Tour-tornooi verhuist de tafeltenniskaravaan naar Zuid-Amerika. In de hoofdstad van Brazilië nemen 44 heren en 21 dames het tegen elkaar op. Met drie Belgen is ons land goed vertegenwoordigd. Jean-Michel Saive en Yannick Vostes zijn bovendien rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Enkel Benjamin Rogiers moet als reekshoofd de groepsfase overleven.

Eerste reekshoofd in Rio de Janeiro is de Duitser Dimitrij Ovtcharov, die in 2007 zijn doorbraak beleefde in hetzelfde land. Voor het eerst in zijn carrière wist hij toen de halve finales te bereiken in een Pro Tour. Een prestatie die hij in de volgende jaren wist te herhalen en te verbeteren. De Duitser Bastian Steger, de Portugees Tiago Apolonia, de genaturaliseerde Singaporees Li Hu en onze landgenoot Jean-Michel Saive vervolledigen de top 5.

Bij de dames is de Singaporese Wang Yuegu de grote favoriet voor enkele van haar landgenotes.

Uit de Belgische Superdivisie had ook Darius Knight (PW Diest) zich ingeschreven voor het tornooi in Brazilië. Knight meldt via zijn twitter-account echter dat de Chinese ambassade in Manchester zijn paspoort verloren is. De deelname van de Engelsman, die ook als reekshoofd zou beginnen aan de groepsfase, is volgens deze informatie dus hoogst onzeker.