Logo

Lauric Jean heeft in de kwalificaties het groepshoofd verslagen.

Jean (ITTF-258) verloor zijn eerste wedstrijd tegen de niet-geklasseerde Singaporees Li Hu. Diezelfde speler wint wel de groep dankzij winst op de Tsjech Jiri Vrablik (ITTF-122). De Singaporees heeft zijn debuut in de ITTF Pro Tour dus allerminst gemist en het verlies van Lauric Jean is bijgevolg een minder grote verrassing dan voorheen. Lauric trekt de situatie echter wel recht door ook te winnen van Vrablik en dus een mooie performance neer te zetten. Het was een bijzonder spannende wedstrijd waarin Jean een 1-3 achterstand in sets kon rechttrekken. Ondanks de winst is de uitschakeling bij de mannen weliswaar een feit.

Benjamin Rogiers (ITTF-241) slaagde er niet zijn groepshoofd te verrassen. De Egyptenaar Omar Assar (ITTF-131) bleek in zes sets te sterk. Daarmee eindigt ook voor Rogiers de individuele mannencompetitie in de kwalificaties.

Cedric Nuytinck is de enige Belg die Jean-Michel Saive (ITTF-46) eventueel kan vervoegen op de hoofdtabel. Saive was als 25ste reekshoofd rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, waar hij het zal opnemen tegen een kwalificatiespeler.

Resultaten

  • Lauric Jean - Jiri Vrablik (4 - 3: -9, 9, -10, -9, 5, 8, 11)
  • Benjamin Rogiers - Omar Assar (2 - 4: -6, -7, 9, 9, -7, -4)