Logo

Benjamin Rogiers heeft zijn openingswedstrijd in Dortmund gewonnen.

Als groepshoofd tijdens de kwalificaties van de Open van Duitsland versloeg Rogiers (ITTF-241) de niet-geklasseerde Roemeen Evgheni Dadechin. De wedstrijd liep niet van een leien dakje, maar Benjamin trok het laken uiteindelijk in de zesde set naar zich toe.

Man van de dag, Florent Lambiet (ITTF-991), heeft zijn stunt tegen Golovanov niet kunnen herhalen. Tegen groepshoofd Andrei Filimon (ITTF-114) ging de jonge Waal door op zijn elan. Hij dwong de Roemeen in de eerste twee sets tot het uiterste, maar moest zich uiteindelijk "tevreden stellen" met winst in de vierde set. Alhoewel Florent bij winst van Golovanov ex-aequo eerste eindigt in de groep, is hij op sets reeds uitgeschakeld.

Eerder werden Julien Indeherberg, Emilien Vanrossomme en Ludovic Bierny ook uitgeschakeld in hun groep. Enkel Bierny wist een wedstrijd te winnen, maar is net als Lambiet op setbasis reeds uitgeschakeld.

Lauric Jean verloor zijn openingswedstrijd van een niet-geklasseerde Aziatische speler. Cedric Nuytinck heeft, net als Rogiers, zijn lot volledig in eigen handen.

Met twee grote performances en geen enkele nederlaag tegen lager geklasseerde spelers eindigen alle Belgen met een positief bilan. Enkel Lauric Jean verloor een wedstrijd tegen een niet-geklasseerde Aziatische speler. De toekomst zal uitwijzen waar die speler de wereldranking binnentreedt.

Resultaten

  • Benjamin Rogiers - Evgheni Dadechin (4 - 2: -9, 7, 6, -7, 10, 7)
  • Florent Lambiet - Andrei Filimon (1 - 4: -9, -9, -2, 7, -6)