Logo

In de finale versloeg hij het eerste reekshoofd Ma Long.

Regerend wereldkampioen en tweede reekshoofd op het tornooi was in zes sets de betere van zijn landgenoot. Voor Wang Hao was het geleden van de Open van China in 2009 dat hij nog eens een ITTF Pro Tour-tornooi op zijn naam zette.

Het werd deze keer geen volledig Chinees podium. De Japanner Jun Mizutani wist de Chinese hegemonie te doorbreken in de halve finales, waar hij het onderspit moest delven tegen de verliezende finalist. De laatste Europeanen sneuvelden in de achtste finale: Samsonov, Kuzmin, Gacina en Persson verloren daarin respectievelijk van Ryu Seung Min, Zhang Jike, Wang Liqin en Wang Hao.

Bij de dames wist de Chinese Ding Ning haar tweede tornooi van het jaar te winnen. Net als in Sheffield (Engeland) was ze in de finale de betere van haar landgenote Guo Yan. Ook hier wist een Japanse de Chinese hegemonie in de halve finale te doorbreken: Ai Fukuhari moest echter de duimen leggen tegen de latere winnares. Beste Europese speelster was de Franse Li Xue die zich via de kwalificaties tot in de 1/8ste finale wist te knokken.