Logo

De Japanner Jun Mizutani was in Zuid-Korea de beste op de Pro Tour Grand Finals.

Opvallende afwezigen in deze Finals waren de Chinese spelers. Ook Timo Böll gaf verstek.

Jun Mizutani greep zijn kans en versloeg in de finale de Duitser Bastian Steger met 4-1. In de halve finale was Mizutani nog te sterk voor eerste reekshoofd Vladimir Samsonov. Tweede reekshoofd Dimitrij Ovtcharov ging er in de eerste ronde al uit tegen landgenoot en verliezend finalist Steger.

Bij de dames ging de zege naar de Singaporese Feng Tianwei, die in de finale thuisspeelster Seok Ha Jung versloeg. De Nederlandse Li Jiao bereikte de halve finale waarin ze moest buigen voor Seok. Eerste reekshoofd Wang Yuegu werd in de eerste ronde gediskwalificeerd.

Toch een Chinese speler aanwezig op de Finals bij de beloften: Lin Gaoyuan. Hij ging meteen lopen met de titel voor de neus van thuisspeler Seo Hyun Deok. Paul Drinkhall, de enige aanwezige Europeaan, verloor al zijn groepswedstrijden en werd laatste in poule 2.

De Japanse Yuka Ishigaki was in de finale bij de beloftes de betere van haar landgenote Misako Wakamiya. Beste Europese was de Poolse Natalia Partyka die in de halve finales het onderspit moest delven tegen de verliezend finaliste.

Vostes en Rogiers presteerden bijzonder goed in het dubbelspel door in de kwartfinale Steger en Baum te kloppen. In de halve finale gingen ze zwaar onderuit tegen het Singaporese duo Gao/Yang. Die bleken uiteindelijk de verliezende finalisten te zijn na een nederlaag tegen Jiang/Tang uit Hong Kong.

Zuid-Korea behaalde uiteindelijk wel een gouden medaille binnen in het dubbelspel bij de dames. Kim en Park bleken te sterk voor het duo Jiang/Tie uit Hong Kong. Li Jiao en Li Jie (Nederland) moesten zich in de halve finales gewonnen geven tegen de uiteindelijke winnaars.