Logo

Lauric Jean heeft zich in Warschau geplaatst voor de hoofdtabel bij de beloften tijdens de Open van Polen.

Jean (ITTF-249) was groepswinnaar, maar had de pech een laatste kwalificatiewedstrijd te moeten spelen. Hij werd uitgeloot tegen thuisspeler Piotr Chodorski (ITTF-392). Die bleek uiteindelijk een maatje te klein voor de leerling van de topsportschool in Leuven.

In de eerste ronde krijgt Lauric een ander kaliber tegenstander voorgeschoteld. Dan wacht immers de Duitser Patrick Franziska (ITTF-182), regerend Europees jeugdkampioen. Niettemin maakt Lauric een kans tegen de Duitser. De tweevoudig winnaar van de Europese Jeugd Top 10 moest in de laatste editie (2010) immers buigen voor onze landgenoot.

Jean-Michel Saive (ITTF-40) kent ondertussen ook zijn eerste tegenstander voor de hoofdtabel bij de senioren in Warschau. Hij start tegen de Engelsman Andrew Baggaley (ITTF-200).

In het dubbelspel is het enige Belgische duo uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde. Gelegenheidsduo Jean en Devos verloren kansloos van het Zuid-Amerikaane duo Lin/Liu.

Darius Knight, speler bij PW Diest, kon zich niet plaatsen voor de hoofdtabel bij de beloften. De extra kwalificatiewedstrijd was er voor hem te veel aan. Ook een plaatsing op de hoofdtabel bij de senioren zat er niet in voor de Engelsman.

Resultaten

  • Lauric Jean - Piotr Chodorski (3 - 1: 8, -2, 6, 9)
  • Jean/Devos - Liu/Lin (0 - 3: -5, -7, -7)