Logo

Van de oorspronkelijk 7 ingeschreven Belgen, zullen uiteindelijk 5 landgenoten deelnemen aan de Open van Oostenrijk, het voorlaatste Pro Tour tornooi van 2010.

Yannick Vostes en Julien Indeherberg hebben hun inschrijving in laatste instantie geannuleerd. Wel van de partij zijn Jean-Michel Saive, Benjamin Rogiers, Lauric Jean, Cedric Nuytinck en Emilien Vanrossomme.

De Oost-Vlaming Nuytinck probeert in Oostenrijk een plaats te bemachtigen op de Europese Jeugd Top 10 editie 2011. In Hongarije heeft hij alvast een goede stap gezet met zijn enige overwinning. Lauric Jean vergezelt zijn topsportschoolcollega en zal samen met hem aantreden in de dubbelreeksen. Beide spelers zullen, net als Rogiers en Vanrossomme, ook deelnemen bij de beloften. Benjamin en Emilien vormen eveneens een dubbelpaar.

Jean-Michel Saive is dankzij zijn 46ste plaats op de wereldrangschikking rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Hij is het 21ste reekshoofd. Alle andere Belgen moeten in elke reeks de kwalificaties spelen.

Timo Boll is het eerste reekshoofd bij de heren. De Japanner Jun Mizutani, winnaar in Hongarije, en de Taiwanees Chuang Chih-Yuan, finalist in het vorige Pro Tour tornooi, zijn nummer 2 en 3.

De Singaporese Feng Tianwei is de kloppen vrouw in Wels. Met 5 dames uit de top 10 is de Open van Oostenrijk bijzonder sterk bezet in de damesreeks.