Logo

Woensdag start in Caïro het zevende ITTF Pro Tour-tornooi van 2010. Vijf Belgen hebben zich ingeschreven voor dit tornooi.

Door de lagere opkomst (slechts 49 inschrijvingen bij de heren) zijn maar liefst 3 Belgen rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel (Saive, Vostes en Rogiers). De jongelingen Nuytinck en Jean zouden theoretisch in staat moeten zijn zich bij de laatste 32 spelers te plaatsen via de kwalificaties. Eerste reekshoofd is Li Ching (Hongkong; ITTF-25). Jean-Mi is met een 49ste plaats op de wereldranglijst op dit tornooi het 3de reekshoofd.

Bij de beloften is Rogiers 4de reekshoofd en rechtstreeks geplaatst. Nuytinck is 8ste reekshoofd; Jean 9de op 30 deelnemers. Het is nog niet duidelijk of Cédric Nuytinck met zijn status ook rechtstreeks geplaatst is voor de hoofdtabel in deze reeks.

19 dubbelparen zullen de arena betreden. Rogiers en Vostes zijn er 2de reekshoofd. Nuytinck en Jean treden in deze competitie samen aan.

Voor Cédric Nuytinck en Lauric Jean is dit tornooi een voorbereiding op de Europese Jeugdkampioenschappen in Istanbul (16 tot 25 juli).