Logo

Een goede prestatie van Yannick Vostes in Sheffield tijdens het voorlaatste tornooi van de ITTF Pro Tour-campagne in 2009. Hij verloor in de tweede ronde immers pas in de belle van regerend Europees Kampioen Michaël Maze en wist eerder het nummer 47 van de wereld te verslaan.

Vitta, Rogiers en Opdencamp sneuvelden eervol in de kwalificaties.

Ma Long (China) won in Sheffield zijn 4de titel van het seizoen. Bij de dames ging Gao Jun (China) met de hoogste eer lopen.

Yannick Vostes (ITTF-192) was dus de enige Belg die door de kwalificatieronde is geraakt. Hij versloeg zijn beide concurrenten, de Montenegrijn Julien Soria (geen ranking) en Welshman Ryan Jenkins (ITTF-266; PW Diest), droog met 4-0. Zijn sterkste prestaties moesten dan nog komen. In de eerste ronde van de hoofdtabel versloeg hij de Pool Wang Zeng Yi (ITTF-47) met 4-3. In de tweede ronde nam hij het op de Deen Michaël Maze (ITTF-8). Vostes moest zich pas in de belle gewonnen geven tegen de regerende Europees Kampioen (5, -9, 9, -3, 9, -8, -8).

Benjamin Rogiers (ITTF-236) wist zich als groepshoofd niet te kwalificeren voor de hoofdtabel. Na een 4-0 winst tegen de Armeen Tigran Asatryan (geen ranking), liep Rogiers een 1-4-nederlaag op tegen Gavin Rumgay (ITTF-246; Immo Mortsel).
Bij de -21-jarigen wist Rogiers zijn selectie als reekshoofd niet waar te maken: in de eerste ronde verloor hij van de Roemeen Ovidiu Ionescu (ITTF-319).

Kilomo Vitta (ITTF-400) won makkelijk van de Zwister Christian Hotz (ITTF-600), maar moest later zijn meerdere erkennen in de Fransman Emmanuel Lebesson (ITTF-105).
Bij de -21-jarigen wist Kilomo wel door zijn groep te komen na winst op Welshman Thomas Patrick (ITTF-1413) en de Engelsman Gavin Evans (ITTF-490). In de voorronde verloor hij echter van de Pool Pawel Fertikowski (ITTF-422).

Karen Opdencamp (ITTF-226) wist eerst de Française Laura Perocheau (ITTF-433) met 4-0 te verslaan. In haar tweede wedstrijd verloor ze van de Hongaarse Petra Lovas (ITTF-82).

In het dubbelspel wist geen van onze landgenoten zich te plaatsen voor de hoofdtabel.