Logo

Gisteren is in Rabat het startschot gegeven voor de Open van Marokko, een tornooi in het kader van de ITTF Pro Tour.

Dit tornooi kent een sterke Belgische delegatie (Saive, Vostes en Rogiers), maar is toch opnieuw een zwak broertje in het circuit. Alle Belgen zijn immers rechtstreeks geplaatst voor de eerste ronde. Eerste reekshoofd is Vladimir Samsonov (ITTF-9) gevolgd door Saive (ITTF-43). Vostes (ITTF-214) is 13de reekshoofd, Rogiers (ITTF-236) is 16de en laatste reekshoofd.

Een minder sterk bezet tornooi betekent wel dat Saive theoretisch in staat is om nog eens ver door te stoten in de ITTF Pro Tour. Voor Vostes en Rogiers is een dergelijk tornooi dé kans bij uitstek om punten te sprokkelen voor hun internationale klassering en dus opnieuw een sprong voorwaarts te maken.

Dag één begon alvast goed: alle Belgen wisten hun eerste wedstrijd te winnen. Saive walste voorbij de plaatselijke speler Soufiane Harb (ITTF-482). Rogiers kende een spannende wedstrijd tegen de Spanjaard Endika Diez (ITTF-512). Vostes tenslotte ging pas in de belle voorbij de Zuid-Afrikaan Shane Overmeyer (ITTF-402).

 

Morgen staat de tweede ronde op het programma. Daarin neemt Saive het op tegen de Rus Alexander Shibaev (ITTF-288); Vostes geeft dan partij aan de Spanjaard Carlos Machado (ITTF-130); Rogiers bindt de strijd aan met de niet-geklasseerde Fransman Xu Gang.

Ook in het dubbelspel zijn de Belgen tweede reekshoofd. Vostes en Rogiers begonnen alvast veelbelovend aan het tornooi en schakelden het gelegenheidsduo Mounaim/Xu (MAR/FRA) met 4-2 uit. Morgen nemen ze het op tegen het Spaanse duo Diez/Machado.

Bij de jongeren tenslotte is Rogiers (ITTFU21 - 39) derde reekshoofd en dus podiumkandidaat. In de eerste ronde nam hij alvast makkelijk afstand van de Zuid-Afrikaan Kurt Lingeveldt (ITTFU21 - 591). In de volgende ronde wacht Luke Abrahams (ITTFU21 - 228), een landgenoot van Lingeveldt.