Logo

Vandaag was de openingsdag van de Open van Duitsland, het 6de tornooi in het kader van de ITTF Pro Tour 2009. 4 Belgische deelnemers waren present in Bremen: Yannick Vostes, Karen Opdencamp, Benjamin Rogiers en Kilomo Vitta. 

Yannick Vostes kende een begenadigde dag. In zijn eerste wedstrijd won hij makkelijk van de Pool Pawel Fertikowski (ITTF-433). In de beslissende wedstrijd voor kwalificatie wist Yannick een top-100 speler te verslaan. Hung-Chieh Chuang (ITTF-97) uit Chinees Taipei werd met 4-2 naar huis gestuurd. Vostes plaatst zich zo voor de eerst ronde van het hoofdtornooi, waarin hij het zal opnemen tegen Peng Tang (ITTF-30) uit Hong Kong.

Karen Opdencamp kende een minder goede dag. Zij verloor beide wedstrijden tegen hoger geplaatste spelers: Wang Yu (ITTF-88) uit Hong Kong en de Turkse Meral Ildiz Ali (ITTF-243).

Benjamin Rogiers kan blij zijn met zijn ene winstmatch tegen een evenwaardige speler, de Deen Kasper Sternberg (ITTF-314). Tegen de Japanner Seiya Kishikawa (ITTF-67) bracht Rogiers goed weerwerk, maar kon een 2-1 voorsprong in sets niet behouden.

Kilomo Vitta kreeg met pech te maken in zijn eerste wedstrijd. In de eerste set wist hij een 10-9-voorsprong tegen de Rus Grigori Vlassov (ITTF-213) niet te verzilveren, ondanks een hoge bal. Achteraf gezien kon hem dat een belle opleveren waarin alles mogelijk was. Het werd echter 2-4. Ook tegen de Hongaar Janos Jakab (ITTF-85) bleef Kilomo vechten. Meer dan een set leverde hem dat helaas niet op.

In het dubbelspel kende Vitta opnieuw pech. Met zijn Griekse gelegenheidspartner Riniatos wist hij een belle af te dwingen tegen het Wit-Russische duo Kuchuk/Nekhvedovic, maar moesten zich bij 11-13 toch gewonnen geven. Vostes en Rogiers kwamen in hun wedstrijd tegen het duo Li/Michely (Hong Kong / Luxemburg) pas in de derde set aan te pas. Helaas voor hen ging die verloren met 11-13 en was de wedstrijd over. Ook voor Karen Opdencamp was de eerste dubbelwedstrijd er teveel aan. Samen met haar Griekse gelegenheidspartner Ntoulaki verloor ze met 0-3 van het Russische duo Tikhomorova/Voronova.

Voor onze beste Belgische zit het tornooi er daarmee op. Rogiers en Vitta komen morgen wel nog in actie: zij spelen een nieuwe kwalificatieronde, deze keer voor de reeks -21-jarigen.