Logo

Dag 1 van de Open van Brazilië is ongeveer halfweg. Vandaag worden de kwalificaties voor de enkelspelen (heren) en dubbelspel afgewerkt. Tafeltennisactua.be maakt een kleine samenvatting van de gebeurtenissen...

In het enkelspel zijn er 15 kwalificatiepoules die uiteindelijk 16 kwalifiactiespelers naar de hoofdtabel zullen leiden. Hoe de verdeling tot stand komt is echter niet bekend. Kilomo Vitta is zo goed als uitgeschakeld. Benjamin Rogiers en Yannick Vostes strijden nog om de groepszege in hun laatste wedstrijd.

De kwalificaties voor het dubbelspel zijn nog niet gestart.

Reageer op dit artikel

Kilomo Vitta heeft zijn eerste wedstrijd in poule 2 verloren tegen de Koreaan Kyung Min Kim. De eerste vier sets werden telkens met twee punten verschil gewonnen: drie sets voor de Koreaan, een voor Kilomo. Dit moet blijkbaar een zware dobber zijn geweest voor onze landgenoot, want de vijfde set ging met 1-11 naar de Koreaan. Kim is ondertussen zeker van groepswinst dankzij een tweede overwinning. Kilomo kan nog tweede worden als hij zijn laatste wedstrijd wint.

Benjamin Rogiers is vlot gestart in Brazilië. In zijn poule won hij zijn eerste wedstrijd makkelijk met 4-0 tegen de plaatselijke Paulo Rocha.

Ook Yannick Vostes is goed begonnen. Hij speelt in de enige poule van 4, waarin hij nu twee matchen achter de rug heeft. Beide won hij met 4-0 tegen plaatselijke spelers.