Logo

De ETTU start in 2011 met een nieuwe individuele competitieformule: het EuroCircuit. De competitie is vergelijkbaar met de ITTF Pro Tour, maar speelt zich af binnen Europa. Zij is bovendien enkel toegankelijk voor spelers die zijn aangesloten bij een door de ETTU erkende landsbond én die voor dat land kunnen uitkomen tijdens de Europese Kampioenschappen. In totaal zullen 6 tornooien georganiseerd worden met daarna een Grand Final.

 

De zes tornooien vallen telkens (ongeveer) samen met een ITTF Pro Tour-tornooi op een ander continent. Hierdoor blijft de bestaande kalender gehandhaafd. De elitespelers (genre Boll en Samsonov) zullen soms moeten kiezen tussen het EuroCircuit en de ITTF Pro Tour, maar de andere Europese spelers zien hun speelmogelijkheden gevoelig toenemen op eigen continent.

Na deze zes tornooien wordt een ranking opgemaakt. De beste spelers spelen dan de Grand Final, die samenvalt met de Europese Gemengde Dubbelkampioenschappen.

Er zijn nog geen organisaties bekend. Geïnteresseerde bonden dienen hun kandidaten binnen te sturen voor 16 juli.

Elke bond mag maximaal 6 spelers per categorie inschrijven, het organiserende land mag per categorie 10 spelers inschrijven. Per tornooi worden maximaal 128 deelnemers (per categorie?) toegelaten, waarbij de eerst ingeschrevenen als eerste opgenomen worden in de competitie.