Logo

Met de inschrijving van Nathalie Marchetti heeft België opnieuw een deelneemster aan de meest prestigieuze reeks tornooien: de ITTF World Tour.

Technisch gezien was België vorig jaar reeds vertegenwoordigd door een reeks meisjes tijdens de Flanders Open, dat dankzij het Euro-Africa Circuit ook deel uitmaakt van de World Tour. Aangezien dat een eigen organisatie was, is de deelname van de meisjes daar echter niet meer dan vanzelfsprekend. Nu zet de Aille Francophone stappen om Marchetti ook in het buitenland op dit niveau te laten aantreden.

In het Spaanse Almeria neemt Nathalie deel aan het eerste tornooi van de ITTF World Tour 2013, de Open van Spanje. Dit is meteen ook het eerste tornooi in het kader van het Euro-Africa Circuit. Marchetti reist niet alleen af: Jean-Michel Saive, Julien Indeherberg en Florent Lambiet maken eveneens de verplaatsing naar het zuiden. Yannick Vostes heeft zich op 8 januari nog van de inschrijvingslijst laten schrappen.

Net als tijdens de Flanders Open kent de Open van Spanje twee reeksen: het enkelspel bij de senioren en het enkelspel bij de beloften. Jean-Michel Saive is in Almeria het tweede reekshoofd bij de senioren, na die andere veteraan en thuisspeler He Zhi Wen. Julien Indeherberg is bij de beloften rechtstreeks geplaatst voor de 1/8ste finales.