Logo

Woensdag start in het Oostenrijkse Wels reeds het tweede tornooi in het kader van de ITTF World Tour. In het tornooi van tweede categorie – de zogenaamde "Master Series" – zullen vier landgenoten aantreden.

Oorspronkelijk waren zes Belgen ingeschreven voor de Open van Oostenrijk. Jean-Michel Saive haakte echter af, vermoedelijk omdat hij niet rechtstreeks was geplaatst voor de hoofdtabel. Ook Robin Devos werd in laatste instantie van de deelnemerslijst gehaald. Wel van de partij zijn Cedric Nuytinck, Lauric Jean, Julien Indeherberg en Ludovic Bierny, waarmee de Vlaamse delegatie een nieuw sportjaar aanzet. Indeherberg speelde vorige week reeds in Spanje, waar hij bijzonder succesvol was met een gouden medaille bij de beloften.

Het tornooi in Oostenrijk is echter van een ander kaliber. Waar Saive vorige week nog tweede reekshoofd was in Almeria, zou hij ditmaal niet bij de beste 32 spelers van het tornooi behoren. Het deelnemersveld wordt getrokken door de huidige wereldkampioen, de Chinees Zhang Jike. Uit de top twintig treden ook nog Chuang Chih-Yuan (Taïwan), Hao Shuai (China) en Ryu Seung Min (Zuid-Korea) aan.

Bij de dames is de aanwezigheidslijst nog indrukwekkender met zeven speelsters uit de top twintig van de wereld. Ook hier voert de regerende wereldkampioen – Ding Ning – het deelnemersveld aan. Zij krijgt geduchte concurrentie van drie speelsters uit de top tien met landgenote Li Xiaoxia, de Japanse Kasumi Ishikawa en de Chinese Wu Yang.

Langs Belgische kant is er slechts een reekshoofd te bespeuren: Cedric Nuytinck is op papier de 14de sterkste speler bij de beloften. Lauric Jean en Julien Indeherberg zijn wel groepsfavoriet en zouden zich dus bij de beste 32 jonge spelers van het tornooi moeten plaatsen. Bij de volwassenen zullen de Belgische talenten zich enkel via een (of meerdere) stunts kunnen plaatsen voor het hoofdtornooi. Er zijn immers 49 groepen die vechten om amper 32 tickets. Groepswinnaar worden is dus niet noodzakelijk voldoende, maar geen enkele landgenoot heeft in deze reeks die status.