Logo

Robin Devos heeft zijn openingsverlies in de Open van Koeweit goed gemaakt tegen zijn tweede groepsopponent. Jean-Michel Saive eindigt ondanks verlies in zijn tweede partij zelfs als eerste in zijn groep.

De Belgische deelnemers overleven dus beiden de groepsfase van de derde manche van de ITTF Pro Tour. Saive kwam vandaag niet in actie in Koeweit City, maar het resultaat van de laatste groepswedstrijd is zo gunstig voor hem dat hij als eerste eindigt in groep twee. Ondanks zijn verliesbeurt tegen de Japanner Morizono plaatst de Belgische veteraan zich dus toch rechtstreeks voor de hoofdtabel.

Robin Devos had zijn lot vandaag in eigen handen. Hij moest in maximaal vijf sets winnen van de Egyptenaar El-Beiali. Na ruime winst in de eerste drie sets leek dat zonder problemen te lukken, maar in de vierde gingen twee wedstrijdpunten de mist in. In de beslissende vijfde set trok de Antwerpenaar alsnog de tweede plaats in zijn poule binnen. Devos wacht vanavond een nieuwe ontmoeting met een Egyptenaar, Ahmed Saleh, in een ultieme kwalificatiewedstrijd om zich te plaatsen voor de hoofdtabel.

In het dubbelspel overleefde Devos de eerste kwalificatieronde aan de zijde van de Duitser Philipp Floritz niet. Ze gingen in de belle onderuit tegen de Brazilianen Cazuo Matsumoto en Thiago Monteiro.

 

{tab title="Heren"}

{tab-heren=Jean-Michel Saive}

Kwalificatiegroep 2 Viatcheslav KRIVOSHEEV 4 - 0 8, 5, 7, 2
Masataka MORIZONO 2 - 4 9, 9, -6, -9, -5, -9
1ste ronde     16/2

{tab-heren title="Robin Devos"}

Kwalificatiegroep 4 CHO Eonrae 0 - 4 -7, -8, -7, -6
Mohamed EL-BEIALI 4 - 1 9, 4, 5, -11, 8
Kwalificatiewedstrijd Ahmed SALEH   15/2 om 17u30

{/tabs}

{tab title="Dubbel"}

{tab-dubbel title="Devos/Floritz"}

1ste kwalificatieronde Matsumoto / Monteiro 2 - 3 8, -10, -13, 5, -6

{/tabs}

{/tabs}