Logo

De voorbije week werd in Zuid-Korea een nieuwe manche van de ITTF Pro Tour gehouden. Het gastland presteerde bijzonder sterk, mede dankzij China.

China bleef de competitie bij de heren wel domineren met een volledig Chinese halve finales. Uiteindelijk was het Xu Xin die Ma Long versloeg in de finale. Wang Hao en Yan An sneuvelden een ronde eerder. Wereldkampioen Zhang Jike ging er reeds in de 1/8ste finale uit tegen bronzen medaillewinnaar en landgenoot Yan An.

Ook in het dubbelspel waren de Chinese heren oppermachtig, maar ze speelden deze keer niet samen. De Chinese topspelers werden gekoppeld aan buitenlandse – meestal Zuid-Koreaanse – spelers wat ongeziene wedstrijden met zich meebracht. Zhang Jike won uiteindelijk aan de zijde van Seo Hyundeok. Ma Long moest opnieuw tevreden zijn met een zilveren medaille aan de zijde van Lee Jungwoo. Adrien Mattenet kreeg in Incheo de eer om te strijden met Xu Xin.

 

Bij de dames ging de hoogste eer naar thuisspeelster Seo Hyowon. Zij versloeg in de 1/8ste finale het eerste reekshoofd Feng Tianwei uit Singapore. In de finale was ze de betere van de jonge Japanse Kasumi Ishikawa. De Chinese dames vielen op door hun afwezigheid.

In het dubbelspel zegevierden Park Youngsook en Yang Haeun in eigen huis over hun landgenoten Jeo Jihee en Lee Eunhee.

 

De Japanner Maharu Yoshimura veroverde het goud bij de beloften, voor thuisspeler Kim Donghyun. Bij de dames won de Chinese Li Jiayi de titel nadat ze in de finale Cheng I-Ching uit Taïwan versloeg.