Logo

De Open van Polen is niet zo goed begonnen voor Cedric Nuytinck. Hij is na een groepswedstrijd al uitgeschakeld bij de heren.

De loting was de Oost-Vlaming niet goed gezind met thuisspeler en regerend Paralympisch kampioen (klasse 10) Patryk Chojnowski. Die stond het laatst op de wereldranglijst genoteerd als nummer 269 in oktober 2012, maar heeft momenteel geen wereldranking meer. Hij werd dus achteraan in de plaatsingsslang opgenomen en belandde in de poule van Nuytinck. Cedric verloor met 1-4 terwijl de Fransman en groepsfavoriet Romain Lorentz zich nipt (4-3) voorbij de Pool kon knokken. Voor Nuytinck is het daardoor onmogelijk om bij een winst tegen Lorentz de beste ratio van gewonnen sets te behalen en is de uitschakeling meteen een feit.

Bij de beloften kon de speler van Saarbrücken als groepsfavoriet wel winnen, net als Robin Devos. De Mallenaar is ook bij de senioren nog in de running om als groepswinnaar uit de bus te komen. Dan moet hij morgen wel voorbij de Tsjechische groepsfavoriet Vrablik.