Logo

Robin Devos en Cedric Nuytinck hebben geen stunt kunnen plaatsen tijdens de Open van Polen. Devos wist zich wel te plaatsen voor de beste 32 beloften in Spala.

De Mallenaar won als groepsfavoriet zijn kwalificatiegroep in de reeks U21 met zeges tegen de Oostenrijker Leitgeb en de Pool Troka. In de eerste ronde van de hoofdtabel – met daarin de beste 32 beloften van het tornooi – kreeg hij de Indiër Soumyajit Ghosh tegenover zich, het tiende reekshoofd in Polen. Robin startte goed en wist met ruime setzeges een 2-0 voorsprong op te bouwen, maar Ghosh kwam met even ruime cijfers langszij. De beslissende vijfde set was spannender en werd pas met het kleinste verschil beslecht. Helaas voor Robin trok hij met 9-11 aan het kortste eind. Bij de heren zat – na zijn openingszege tegen de Japanner Kanoya – een stunt tegen de Tsjechische groepsfavoriet Vrablik er helaas niet in.

Nuytinck kwam op de tweede dag niet tot winnen. Hij moest logischerwijs zijn meerdere erkennen in de Fransman Romain Lorentz bij de heren, maar werd bij de beloften verrast door de Tsjech Ondrej Bajger, een speler waar hij exact een jaar geleden wel van kon winnen.

Beide Vlamingen verschenen samen aan tafel in het dubbelspel. Daarin sneuvelden ze in de tweede kwalificatieronde tegen het Tsjechische duo Konecny / Tregler.