Logo

Morgen start de sterk bezette Open van Duitsland, een toernooi van eerste categorie in de ITTF World Tour. Vijf Belgen zijn er van de partij.

Veel ogen in Berlijn zullen gericht zijn op de wederoptredende Zhang Jike, de huidige nummer vier van de wereld en de titelfavoriet. Het thuispubliek zal ongetwijfeld Europees kampioen Ovtcharov naar een overwinning proberen schreeuwen, maar het is Timo Boll die als tweede is geplaatst.

Langs Vlaamse kant zullen Robin Devos en Cedric Nuytinck na hun Pools avontuur een trapje hoger spelen in deze "Super Series". Zij krijgen ditmaal het gezelschap van Yannick Vostes, Lauric Jean en Florent Lambiet.

Door de grote en sterke vertegenwoordiging in Berlijn is een plaats op het hoofdtornooi bij de heren quasi onmogelijk. Geen van de Belgen is groepsfavoriet en zelfs de groepswinnaar moet zeker een en misschien zelfs twee testwedstrijden spelen. Er zal dus meer dan één stunt aan te pas moeten komen om zich bij de beste 64 van het tornooi te plaatsen. Bij de beloften zijn Devos en Nuytinck wel rechtstreeks geplaatst bij de beste 64. Lauric Jean moet er als groepsfavoriet ook in slagen zich te plaatsen voor de hoofdtabel, want zelfs indien hij tweede eindigt kan een testwedstrijd de redding brengen.