Logo

Cedric Nuytinck wist zich als enige landgenoot te plaatsen voor de tweede ronde van het enkelspel bij de beloften tijdens de Open van Duitsland.

De Oost-Vlaming, rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, kreeg met de Nederlander Rajko Gommers een kwaaie klant tegenover zich en verloor de eerste set. Nuytinck wist zich echter te herpakken won de drie volgende sets steeds met ruimer verschil. In de tweede ronde wacht hem een duel met de Singaporees Chen Feng, het nummer vier in Berlijn.

Robin Devos, eveneens rechtstreeks geplaatst voor de eerste ronde, verging het minder goed tegen kwalificatiespeler Sun Chia-Hung. De Täiwanees maakte sinds zijn debuut op het internationaal niveau in 2011 steevast grote sprongen voorwaarts en wist ook Robin te verslaan. De eerste drie sets waren spannend, waarbij de Mallenaar er eentje winnend kon afsluiten, maar in de vierde set was het over en uit.

Lauric Jean en Florent Lambiet wisten zich vanuit de kwalificaties te plaatsen bij de 64 beste beloften van het tornooi. Zij konden niet stunten tegen respectievelijk de Indiër Harmeet Desai en de Taïwanees Lee Chia-Sheng.