Logo

De jonge Europese Juniorkampioene Nina Mittelham beleeft een droomstart tijdens de Open van Duitsland. In eigen land plaatste de zestienjarige zich meteen voor de 1/8ste finales bij haar debuut in de ITTF World Tour.

Mittelham wist al te verrassen tijdens de kwalificatierondes door haar Italiaanse groepsfavoriete Nikoleta Stefanova in zes sets te verslaan. Op het hoofdtoernooi gaat ze op haar elan verder met zeges tegen de Hongaarse Georgina Pota (26) en de Roemeense Elizabeta Samara (10). Nu wacht haar een duel met de Japanse Ai Fukuhara (5). Haar meer ervaren landgenotes Han Ying en Wu Jiaduo vervolledigen de Duitse damesselectie die zich bij de beste zestien plaatsten. Aangezien beide voormalige Chinese speelsters elkaar ontmoeten is er in Berlijn zeker een Duitse in de kwartfinales.

Ook bij de heren hebben drie namen zich geplaatst voor de 1/8ste finales. Verrassingen zitten daar niet bij, want met Dimitrij Ovtcharov, Timo Boll en Bastian Steger plaatste het volledige Olympisch team zich.