Logo

De Portugees Marcos Freitas en de Roemeense Elisabeta Samara hebben de Open van Tsjechië op hun naam gezet.

Freitas, de nummer twee in Olomouc, kende een bijzonder zwaar parcours met slechts een wedstrijd die niet over de volle zeven sets verliep. Ook in de finale tegen Patrick Baum was het verschil miniem. Enkel de eerste set eindigde met meer dan twee punten verschil. Opvallend was de vroege uitschakeling van Vladimir Samsonov. De winnaar in Minsk vorige week - en tevens de hoogst geplaatste speler in Tsjechië - ging er voor het eerst in zijn carrière uit in een eerste ronde van de ITTF World Tour.

Bij de dames ging de titel verrassend naar de Roemeense Elisatbeta Samara. Zij wist tot twee maal toe de Japanse overmacht tegen te houden. In de halve finale ging het eerste reekshoofd Kasumi Ishikawa voor de bijl in vijf sets; in de finale wist de Roemeense in de belle net twee punten meer te scoren dan Ai Fukuhara.

Japan was wel dominant in het dubbelspel: Fukuhara kon aan de zijde van haar landgenote Wakamiya haar gram halen bij de dames, terwijl Morizono en en Oshima het goud veroverden bij de heren.

Simon Gauzy bemachtigde de titel bij de beloftenjongens. Bij de meisjes was die eer weggelegd voor de genaturaliseerde Oostenrijkse Sofia Polcanova.