Logo

Vladimir Samsonov en Georgina Pota hebben de Belgium Open op hun naam gezet. Florent Lambiet en Robin Devos zetten de beste Belgische prestatie neer met een kwartfinale bij de beloften.

De grootste verrassing van het tornooi is de Zweed Simon Arvidsson. Nadat hij onverwacht Cedric Nuytinck uitschakelde in de tweede ronde wist hij zich tot in de finale van de heren te knokken, mede dankzij de vroege uitschakeling van topfavoriet Dimitrij Ovtcharov door de Italiaan Stoyanov. Arvidsson won zelfs de eerste set van Samsonov, maar die wist de vier volgende steeds in zijn voordeel te beslechten. Naast Nuytinck wist ook Lauric Jean zich te plaatsen voor de tweede ronde, waarin "Vladi" te sterk bleek voor hem. Merchez en Bilas kregen een vrijgeleide naar de tweede ronde dankzij een walk-over, waarna ze logisherwijs werden uitgeschakeld.

Bij de dames kreeg Georgina Pota de Japanse Megumi Abe tegenover zich. Na een gelijke start, waarbij de Hongaarse en de Japanse de eerste sets onderling vereelden, gaf Pota geen enkele set meer prijs. De Belgische deelnemers werden allen in de eerste ronde uitgeschakeld, vooral jammer voor reekshoofd Lisa Lung.

Florent Lambiet stuntte bij de beloften door de Fransman Benjamin Brossier uit te schakelen en zich te plaatsen voor de kwartfinales. Daar kreeg hij het gezelschap van Robin Devos. Cedric Nuytinck ging in de tweede ronde onderuit tegen de Japanner Oikawa. De Fransman Stéphane Ouaiche, die ook speelt voor het Antwerpse Sokah Hoboken, ging met de titel lopen. Bij de meisjes veroverde de Roemeense Bernadette Szocs zoals verwacht het goud, na een weliswaar zwaar bevochten zege in de finale tegen de Japanse Eka So. Lisa Lung bereikte de tweede ronde.