Logo

Afgelopen weekend werd de finale gespeeld van de ITTF World Tour 2014. Japan was de grootste overwinnaar met vier maal goud.

De Grand Finals zijn een uitnodigingstornooi voor de beste en meest actieve spelers van het afgelopen circuit. Opvallend afwezig was een Chinese delegatie, die niet was gekwalificeerd omdat geen van haar topspelers aan minstens vijf toernooien had deelgenomen in 2014. Hierdoor prijken de Japanner Jun Mizutani en de Singaporese Feng Tianwei als eerste op de plaatsingslijst in Bangkok (Thailand).

Mizutani wist zijn eer hoog te houden en wist in de finale de Duitser Dimitrij Ovtcharov in de belle van zich af te houden. Bij de dames ging de eindzege niet naar de nummer een, maar naar Kasumi Ishikawa (Japan) die in de finale de Zuid-Koreaanse Seo Hyowon in vier sets versloeg. Een derde goud viel in Japanse handen bij de jongens beloften (Asuka Machi), nadat het 14-jarige duo Mima Ito / Miu Hirano eerder de toon hadden gezet in het dubbel bij de dames.

Azië veroverde ook de resterende gouden medailles met de Zuid-Koreanen Cho Eonrae en Seo Hyundeok in het dubbelspel bij de heren en de Taiwanese Chen Szu-Yu bij de beloften meisjes. Dimitrij Ovtcharov was de enige Europeaan die een individuele finale haalde. In de halve finales had hij nog het gezelschap van de Portugees Marcos Freitas en de Hongaarse Georgina Pota. In het dubbel bij de dames wist het Poolse duo Partyka / Grzybowska tot in de finale door te stoten. Het Russische herenduo Liventsov / Paikov sneuvelde in de halve finales tegen de uiteindelijke winnaars. Petrissa Solja tenslotte wist als enige Europese de kwalificaties bij de beloften te overleven.