Logo

De jonge rijzende ster van de Japanse Ita Mimo heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. De 14-jarige was in Bremen de sterkste tijdens de Open van Duitsland, een tornooi van eerste categorie uit de ITTF World Tour.

Mimo is ondanks haar leeftijd reeds het nummer 34 van de wereld, maar moest niettemin in de kwalificaties aantreden om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Na plaatsing voor de eindstrijd won ze achtereenvolgend van de Duitse Han Ying (ITTF-9), Shan Xiaona (ITTF-24; Duitsland), Che Xiaoxi (geen klassement; China) en de Singaporese Feng Tianwei (ITTF-5) om zich tot in de finale te knokken. Vooral haar zege in de halve finale, waarin ze zonder setverlies de Aziatische bekerhoudster verslaat, valt daarbij op. In de finale kreeg ze met Petrissa Solja (ITTF-44) voor de derde maal een thuisspeelster tegenover zich. Een horde die ze in zes sets nam. Meteen is ze de jongste speelster/speler ooit die een ITTF World Tour op haar naam zet. Petrissa Solja had zich eerder wel al verzekerd van goud in het dubbelspel en bij de beloften.

Bij de mannen ging de zege naar titelfavoriet Ma Long, die in de finale zijn landgenoot Zhang Jike te slim af was. Dimitrij Ovtcharov en Yan An sneuvelden in de halve finales. Niettemin een Duits succes in het dubbelspel, waar Timo Boll aan de zijde van Patrick Franziska zegevierde. Zuid-Korea was de sterkste bij de beloften met twee finalisten. Kim Donghyun veroverde er het goud.