Logo

Afgelopen week werd de Open van Kroatië bevochten in Zagreb. Van de drie aanwezige Belgen wist enkel Florent Lambiet zich te plaatsen voor de hoofdtabel bij de heren.

Lambiet (foto) wist als enige zijn rol zijn kwalificatiegroep te winnen. Zonder al te veel problemen plaatste hij zich zo voor de hoofdtabel, waarin hij het opname tegen Fransman Benjamin Brossier. Die was hem uiteindelijk in vijf sets te sterk. Ook bij de beloften presteerde Lambiet naar verwachtingen: hij bereikte de tweede ronde waarin hij het onderspit moest delven tegen medaillekandidaat Benedikt Duda.

Minder goed nieuws van Lauric Jean, die zijn rol als groepsfavoriet niet waar kon maken en door een nipte 3-4 nederlaag tweede eindigde in zijn groep en op die manier werd uitgeschakeld.

Ook Martin Allegro en Nathalie Marchitte eindigden op een tweede plaats bij de senioren, wat onvoldoende was om door te stoten. Allegro wist zich logischerwijs wel te plaatsen voor de eerste ronde bij de beloften waar een van de reekshoofden hem echter uitschakelde. Marchetti strandde bij de meisjes op een tweede plaats in haar kwalificatiegroep.

In het dubbelspel overleefden Lambiet en Allegro de eerste kwalificatieronde niet. Julien Indeherberg was ook ingeschreven voor het toernooi in Zagreb, maar gaf verstek. Hierdoor is het nog even wachten op zijn herintrede op internationaal niveau.