Logo

Cedric Nuytinck en Robin Devos hebben in Subic Bay in de Filipijnen het goud verovert tijdens het dubbelspel van de plaatselijke Open. Individueel wisten ze nog twee kwartfinales te bereiken.

Het Vlaamse duo was als eerste geplaatst in het dubbelspel van het tornooi van derde categorie bij de mannen en vervulde haar favorietenrol met glans. Zonder al te veel problemen bereikten Cedric en Robin de finale, waarin ze met een 3-2 overwinning in de belle het Japanse duo Koriyama / Tazoe van zich afhielden.

De overwinning in het dubbelspel is meteen een revanche voor Robin Devos, die eerder individueel zijn meerdere moest erkennen in Hokato Koriyama tijdens de eerste ronde van het enkelspel bij de heren. Nuytinck overleefde als reekshoofd die ronde wel, zij het bijzonder nipt met 9-11 in de belle tegen Kizikuri. Zijn tweede enkelspel won de Oost-Vlaming makkelijker met 4-2 van de Hongkonger NG Pak Nam, maar in de kwartfinale was de Taïwanees Lee Chia-Seng, de nummer drie van het tornooi, duidelijk een maatje te sterk.

Devos wist bij de beloften eveneens de kwartfinales te bereiken. Daarin legde hij onverwacht de duimen tegen het jonge Japanse talent Tonin Ryuzaki, die uiteindelijk zelfs de reeks -21 op zijn naam zette.