Logo

Cedric Nuytinck en Robin Devos zijn uitgeschakeld in de Open van Australië, een tornooi van derde categorie uit de ITTF World Tour.

Nuytinck (#11) moest zwaar aan de bak tegen Lam Siu Hang, een niet-gekwalificeerde kwalificatiespeler die op basis van een oud puntenaantal nog steeds als 17de stond gerangschikt op de deelnemerslijst. De Oost-Vlaming kon een 2-0 en 3-1 voorsprong in sets niet verzilveren. Na een 11-13 verlies in de zesde set, ging de belle ruim naar de Hongkonger.

Robin Devos (#13) plaatst zich wel voor de tweede ronde door de Australiër Wade Townsend in drie sets te verslaan. Tegen -Kenta Matsudaira, de nummer twee in Gold Coast, verdedigde Robin zich sterk maar uiteindelijk moest hij in zes sets toch zijn meerdere erkennen in de Japanner. Ook bij de beloften haalde de Mallenaar vlot de tweede ronde na winst tegen een lokale held. Ho Kwan Kit (#3) was hem daarna wel in drie sets te slim af.

Morgen treden de twee Vlamingen opnieuw aan tafel in het dubbelspel. Ze zijn als tweede reekshoofd meteen geplaatst voor de kwartfinales, waarin ze een Japans duo zullen bekampen.