Logo

China heeft vier van de zes gouden medailles tijdens de Open van Japan op haar naam gezet. Het gastland was wel de beste bij de beloften.

Ondanks de vier gouden medailles voor China zijn er best wel verrassende winnaars te noteren. Bij de heren ging Xu Xin met het goud aan de haal door in de finale Maharu Yoshimura te verslaan. De thuisspeler zat in de fabelhelft met titelfavoriet Ma Long, maar die ging verrassend genoeg in de tweede ronde onderuit tegen zijn eigen landgenoot Shang Kun. Yoshimura wist Shang in de halve finales een halt toe te roepen. Ook bij de dames bereikte de titelfavoriet de finale niet. Ding Ning sneuvelde in de halve finale tegen Cheng Meng, die nadien ook Zhu Yuling opzij kon zetten om het goud te veroveren.

Xu Xin veroverde een tweede goud in het dubbelspel aan de zijde van Ma Long, nadat ze hun landgenoten Fan Zhendong en Shang Kun in de belle wisten te verslaan. Liu Fei en Wu Yang waren in een verrassende finale bij de dames de betere van het Singaporese duo Lin Ye en Zhou Yihan.

Het gastland wist naast het zilver bij de heren wel twee gouden medailles thuis te houden bij de beloften dankzij zeges van Yuya Oshima en Hitomi Sato.