Logo

De herencompetitie tijdens de Open van Tsjechië bood lange tijd de kans op een volledig Europese finale, maar Marcos Freitas en Simon Gauzy sneuvelden een ronde te vroeg.

De Portugees Freitas was de titelverdediger in Olomouc en meteen ook eerste reekshoofd, maar in de halve finale sneuvelde hij in de belle van de Japanner Maharu Yoshimura. Simon Gauzy presteerde sterk door Tang Peng (tweede reekshoofd, Hongkong) uit te schakelen, maar de Fransman kreeg in de halve finale lik op stuk van diens Wong Chun Ting. De Hongkonger bleef ook in de finale de betere van Yoshimura, waardoor hij zijn allereerste titel in de World Tour veroverde. Een revanche ook voor de verloren finale van de Open van Spanje tegen... Yoshimura.

Wat niet lukte in het enkelspel, lukt Europa wel in het dubbelspel. Het Zweedse kwalificatiduo Gerell/Persson zegevierde over de Zuid-Koreanen Jung Youngsik en Kim Minseok. Bij de beloften ging de titel naar de Japanse titelfavoriet Yuya Oshima, die in de finale Anton Kallberg versloeg.

Bij de dames overleefde het eerste reekshoofd Kasumi Ishikawa ternauwernood de eerste ronde tegen de Nederlandse Britt Eerland. Uitstel van executie, want in de tweede ronde sneuvelde de Japanse tegen Cheng I-Ching uit Taïwan. Het zette de deur open voor de Zuid-Koreaanse Jeon Jihee die zo de finale bereikte. Daarin wachtte de Japanse Ai Fukuhara, die uiteindelijk de titel in de wacht sleepte. Jeon had eerder wel reeds goud verovert in het dubbelspel aan de zijde van haar landgenote Yang Haejun. De Singaporese Lin Ye zegevierde bij de beloftes.