Logo

Gaetan Swartenbrouckx is de enige landgenoot die in De Haan zijn kwalificatiegroep tijdens de Open van België kon winnen. Toch plaatsen negen andere Belgen zich eveneens voor de hoofdtabel.

Jean-Michel Saive, Cedric Nuytinck, Florent Lambiet, Lauric Jean en Martin Allegro zijn op basis van hun ranking rechtstreeks toegelaten tot de hoofdtabel. Naast groepswinnaar Swartenbrouckx, zullen ook Jasper Merckx, Kilomo Vitta, Yannick Maes, Laurens Devos, Valentin Pieraert en Tim Janssens aantreden bij de beste 64, want zij eindigden tweede in hun kwalificatiepoule én overleefden een extra kwalificatiewedstrijd. Cédric Merchez werd als "Lucky Loser" eveneens opgevist. Florian Cnudde overleefde zijn laatste wedstrijd niet. Basil Ayaou, Olav Kosolosky, Thibaut Darcis, Florian Van Acker en Arthur Bilas overleefden de poulefase niet.

Bij de dames wist enkel Eline Loyen zich via een logische tweede plaats bij Lisa Lung op de hoofdtabel te voegen. Margo Degraef en Marie Maesen eindigden derde in hun poule, wat onvoldoende was om door te stoten.

In het dubbelspel overleefde geen enkel mannelijk duo de kwalificaties, waardoor de Belgische eer hoog gehouden wordt door Allegro en Lambiet. Bij de dames zijn er geen kwalificaties, waardoor zowel Lung/Loyen als Degraef/Maesen zich op de hoofdtabel bevinden.

Ayaou en Laurens Devos treden ook donderdag nog aan bij de beloften. Zij zullen samen met Lambiet en Allegro aantreden in de eerste ronde van de hoofdtabel. Lisa Lung overleefde een spannende groepsfase helaas net niet bij de meisjes. Ook de andere Vlaamse talenten konden niet zegevieren in hun poule.