Logo

De eerste rondevan de herencompetitie tijdens de Open van België zit er op. Enkel Cedric Nuytinck en Lauric Jean wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde. Cédric Merchez sneuvelde in extremis tegen het eerste reekshoofd.

Merchez (foto) werd als "Lucky Loser" opgevist uit de verliezers van de extra kwalificatieronde, waardoor hij meteen uitkwam tegen de Zuid-Koreaan Kim Minseok. Tot twee maal toe kwam de uitdager op voorsprong in sets, maar Kim kwam telkens terug en kon met moeite ook een voorsprong uitbouwen (3-2). Merchez liet het echter niet aan zijn hart komen en maakte gelijk. Ook de belle bleef spannend, maar uiteindelijk moest Cédric met 8-11 het hoofd buigen tegen de nummer 32 van de wereld.

Van de Belgische reekshoofden wisten uiteindelijk enkel Cedric Nuytinck en Lauric Jean zich te plaatsen voor de tweede ronde. Jean-Michel Saive en Florent Lambiet werden gewipt door een kwalificatiespeler. Voor de revaliderende Oost-Vlaming Nuytinck is dit goed nieuws. Niet alleen kan hij na zijn ribblessure terug winnen, hij krijgt ook de kans om Saive in te halen op de wereldranglijst.