Logo

De Belgen weten stand te houden in eigen land. Cedric Nuytinck overleefde de tweede ronde van de Open van België en zal vandaag opnieuw aantreden in De Haan.

Nuytinck won donderdagavond van Qui Dang, maar had wel een belle nodig om de Duitser van zich af te schudden. Vrijdagmiddag wacht Nima Alamian uit Iran. Lauric Jean sneuvelde wel in vijf sets van Bence Majoros (Hongarije).

Florent Lambiet verzekerde zich bij de beloften van een medaille door tweede reekshoofd Mizuki Oikawa te verslaan. Een uitermate spannende wedstrijd, waarin vier van de vijf sets met het kleinste verschil werden beslecht, ging in de belle uiteindelijk met 16-14 naar onze landgenoot. Martin Allegro ging ten onder tegen de Hongaar Nandor Ecseki, maar opnieuw niet vooraleer er een vijfde set aan te pas kwam.

Ook in het dubbelspel is er al zeker een Belgische medaille. Deze ochtend wonnen Eline Loyen en Lisa Lung hun kwartfinale van het Zwitserse duo Aschwanden/Moret. Deze wedstrijd werd eveneens pas in de belle beslist. Lambiet grijpt in het dubbelspel net naast een medaille. Hij verloor deze keer met Martin Allegro wel van Oikawa, die de steun kreeg van zijn landgenoot Kohei Sambe.