Logo

De Chinees Fan Zhendong heeft de Open van Zweden voor het tweede jaar op rij op zijn naam gezet. Bij de dames ging de titel verrassend naar Mu Zi.

In een logische finale nam titelverdediger Fan het op tegen zijn landgenoot Xu Xin, de nummer een in Stockholm. Het was Xu die schroeiend begon en zijn landgenoot slechts een punt gunde, maar nadien kroop de spanning wel in het duel. Fan won nipt met 12-10 van zijn landgenoot, die daarna een nieuwe set op zijn naam zette. Toch vond Fan Zhendong zelf zijn zege in de tweede set niet het sleutelmoment van de wedstrijd: "In de zesde game was het opnieuw heel spannend, maar ik wist opniew te winnen." Hierdoor kon hij een belle vermijden en was de verlenging van zijn titel een feit.

Bij de dames was de Chinese Mu ZI, de nummer 26, een onverwachte naam in de finale. Dat had ze volledig aan zichzelf te danken met een 4-0 overwinning tegen Ding Ning in de 1/8ste finale, waarna ze nog de Japanse meisjes Miu Hiarno en Kasumi Ishikawa opzij zette. Tegenstander Zhu Yuling bleek echter een hele andere brok. De nummer drie van het toernooi speelde, net als in de halve finales tegen Liu Shiwen, een belle maar trok dit maal ruim aan het kortste eind.

Een dubbelslag overigens, voor Mu Zi, want in het dubbelspel won ze aan de zijde van Cheng Meng de vrouwentitel. Bij de mannen trok Xu Xin wél aan het langste eind naast Fang Bo. Bij de beloften gingen de titels naar de Fransman Tristan Flore en de Japanse Yui Hamamoto.