Logo

Martin Allegro blijft in goede doen. Na een knap toernooi in Kroatië voegt hij daar nu een kwartfinale bij de beloften aan toe in het Sloveense Otocec.

Allegro moest zich bij de -21-jarigen via de kwalificaties plaatsen voor het hoofdtoernooi, wat uiteindelijk een makkelijke opgave bleek zonder setverlies. In de eerste ronde wist Martin al een eerste verrassing te boeken door de Taïwanees Sun Chia-Hung in drie sets opzij te zetten. In de tweede ronde moest zelfs thuisspeler Jarko Dorgic - toch nummer 129 op de wereldranglijst - het onderspit delven. Uiteindelijk moest de nieuwe speler van indeland Jülich toch zijn meerdere erkennen in de Japanner Yuto Kizukuri.

Ook bij de heren wist Allegro zich logisch voor de hoofdtabel te plaatsen. Daarin trok hij zonder setwinst wel aan het kortste eind tegen de Japanner Yuto Muramatsu. Lauric Jean ging in dezelfde fase van het toernooi onderuit tegen Chen Chien-An (Taïwan). Julien Indeherberg is nog op zoek naar zijn vorm en kon geen van zijn kwalificatiewedstrijden winnend afsluiten.

Naast het duo Nuytinck-Devos ontwikkelt zich nu ook een tweede sterk Belgisch dubbelpaar. Lauric Jean en Martin Allegro, volgend seizoen samen uitkomend in de 2de Duitse Bundesliga, wisten zich net als vorige week te plaatsen voor de hoofdtabel in het dubbelspel. Het duo Ho en Wong uit Hongkong lieten echter geen set vallen voor onze landgenoten.