Logo

Drie Belgen waagden hun kans in Olomouc tijdens de Open van Tsjechië. Cedric Nuytinck zette er de beste prestatie neer.

De Oost-Vlaming, rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, wist zijn openingsduel tegen de Slovaak Peter Sereda met ruim verschil (5, -9, 4, 3, 4) winnend af te sluiten. In de tweede ronde kreeg hij met medaillekandidaat Patrick Franziska echter een te zware tegenstander tegenover zich. De Duitse nummer 54 van de wereld versloeg Cedric in vier sets (-9, -9, -6, -4).

Robin Devos kreeg met de Japanner Ronin Tinuzaki een jonkie tegenover zich, maar wel een die het spel goed onder de knie heeft. De nummer 138 van de wereld versloeg onze landgenoot in de belle (6, -6, 5, -6, 7, -10, -6).

Martin Allegro kon de hoofdtabel niet bereiken. Hij moest als groepsfavoriet in de kwalificaties onverwacht nipt zijn meerdere erkennen in thuisspeler Tomas Polansky. Ook bij de beloften ging de Waal er vroegtijdig uit na een nipte nederlaag in de belle tegen de Zweed Alexander Franzen.

In het dubbelspel tenslotte kreeg het linkshandige duo Devos/Nuytinck een bijzonder zware loting voor de kiezen. Kim Minhyeok en Park Ganghyeon waren de Vlamingen in de belle meester met een vroegtijdige uitschakeling als gevolg. Het Zuid-Koreaanse duo stootte ondertussen door tot in de finale, waarin ze het vandaag zullen opnemen tegen hun landgenoten Cho Eonrae en Park Jeongwoo.