Logo

Cedric Nuytinck heeft zich in eigen land geplaatst voor de halve finales van de Open van België. Hij vloerde daarbij de Egyptenaar Omar Assar, de titelfavoriet in De Haan.

Nuytinck [ITTF-119] is momenteel de tweede beste Belg op de wereldranglijst en is in de Franse Pro A bijzonder goed op dreef. Die mentale boost heeft hij ook meegenomen naar De Haan, waar een manche van de derde categorie van de ITTF World Tour wordt gespeeld. Als reekshoofd wist hij zich logisch voor de 1/8ste finales te plaatsen dankzij zeges tegen kwalificatiespeler Ondrej Bajger – die weliswaar geblesseerd moest opgeven in/na de tweede set – en de Zweed Viktor Brodd.

De loting bracht hem in de 1/8ste finales tegenover de Egyptenaar Omar Assar, de nummer 55 van de wereld en eerste reekshoofd tijdens de Open van België. Het kon de Oost-Vlaming niet deren. Nuytinck won zowaar in vier sets, waarbij de Egyptenaar enkel in sets drie en vier voldoende druk kon zetten om tot de tien te geraken.

Met Mikhail Paikov, voormalig top-100 speler, kreeg Cedric in de kwartfinales een ploeggenoot van Robin Devos uit de Poolse competitie tegenover zich. De Rus nam de beste stand en na 3-11 verlies in de vierde set en een 1-3 tussenstand leek de wedstrijd gespeeld. Nuytinck liet het echter niet aan zijn hart komen en sloeg genadeloos terug. In de drie volgende sets kon Paikov samen amper nog elf punten bijeen sprokkelen. De Lovendegemnaar dus naar de halve finales, waarin hij het zal opnemen tegen de winnaar van het duel tussen de Duitser Benedikt Duda en de Japanse medaillekandidaat Kenji Matsudaira.

 

Florent Lambiet had ook lang kans op een medaille. Dankzij de stuntzege van de Duitser Dennis Klein tegen de Braziliaanse medaillekandidaat Cazuo Matusomoto, lag dat kwart van de tabel plots helemaal open. Lambiet greep zijn kans. Na in de eerste ronde de Fransman Grégoire Jean (Castellinoise) uit te schakelen, versloeg hij ook Klein en keek in de 1/8ste finales in de ogen van de Fransman Abdel-Kader Salifou, zijn kersverse ploegmaat bij Le Logis Oudergem. Het was echter de meer ervaren Fransman die na zes sets aan het langste eind trok.

 

De drie overige Belgen in de hoofdtabel moesten sneller de duimen leggen. Kwalificatiespeler Martin Allegro geraakte niet voorbij Tamas Lakatos, maar kon toch twee sets afsnoepen van de Hongaar. Jasper Merckx vierde zijn bijzonder goede prestatie tijdens de kwalificaties met setwinst tegen de Rus Paikov. Ook Lauric Jean liet zich niet onbetuigd in de eerste ronde tegen Hunor Szocs, maar kwam niet verder dan 1-4 tegen de Roemeen. Idem dito voor Julien Indeherberg tegen de sterke Zweed Jon Persson. Robin Devos tenslotte werd in de eerste ronde reeds verrassend na zes sets gewipt door de Tsjech Tomas Polansky en lijkt opnieuw wat verder verwijderd van de 100 van de wereld.

 

In het dubbelspel waren de kansen voor de Belgen snel uitgekeken. Ondanks hun statuut van tweede reekshoofd en hun eigen drang naar een medaille, moesten Nuytinck en Devos helaas reeds in de eerste ronde de duimen leggen tegen het Zweedse duo Brodd/Tran. Het was een bijzonder nipte wedstrijd die pas in de belle met 11-7 naar de uitdagers ging. De andere Belgische duo's geraakten niet door de kwalificaties.