Logo

Cedric Nuytinck heeft zich in De Haan geplaatst voor de finale van de Open van België. In de halve finale versloeg hij de Duitser Benedikt Duda.

De Oost-Vlaming plaatste zich al knap voor de halve finales met twee zeges tegen top-100 spelers en kreeg dankzij een stunt van Benedikt Duda een iets makkelijkere kaart voor de kiezen. De Duitser [ITTF-100] wipte immers de Japanner Kenji Matsudaira [ITTF-81].

Nuytinck, zelf nummer 119 van de wereld in augustus, nam een goede start met winst in de eerste set, maar kreeg nadien een zware opdoffer te verwerken. In set twee kon hij amper een punt scoren en na een heropleving ging set drie met het kleinste verschil naar de Duitser. Mentaal staat Cedric momenteel heel sterk, dankzij heel wat zeges tegen top-100 spelers deze maand. Hij bleef ook in De Haan vechten en trok zowel sets vier en vijf naar zich toe. Duda sleepte nog een belle uit de brand, maar daarin trok Nuytinck met 12-10 nipt aan het langste eind.

In de finale wacht de Lovendegemnaar en speler van de Leuvense Topsportschool de Indiër Sathiyan Gnanasekaran [ITTF-170]. Die versloeg verrassend in de halve finales de Zweed Harald Andersson. Op papier een haalbare kaart dus, voor Cedric Nuytinck, maar sport blijft wel sport...