Logo

Martin Allegro maakte een sterke beurt tijdens de eerste ITTF World Tour-manche in Boedapest. Hij wist brons te veroveren bij de beloften.

De vernieuwde World Tour maakt haar debuut in Hongarije. Het prestigieuze toernooi bestaat slechts meer uit twee niveau's: World Tour Platinum en World Tour. Hongarije hoort bij de tweede groep. De derde categorie draagt niet meer de naam van de World Tour. De Open van België valt nu onder de ITTF Challenge Series.

Martin Allegro maakte alvast een uitstekende start in Hongarije en wist zich met nipte zeges tot in de halve finales te knokken. Daarin trok hij slechts nipt aan het kortste eind tegen de uiteindelijke Kazachse winnaar Gerassimenko.

Ook Nuytinck presteerde goed in Boedapest. Hij wist zich als enige landgenoot doorheen de kwalificaties te knokken en overleefde ook de eerste ronde tegen Frane Kojic. Na een hevig duel moest hij in de tweede ronde wel de duimen leggen tegen Jiri Vrablik. De Tsjech bleek in de belle de betere.

In het dubbelspel bereikten Nuytinck en Devos de kwartfinales. Het Chinese duo Fang Bo en Zhou Yu bleek daarin te sterk.