Logo

Florent Lambiet heeft in het Oostenrijkse Wels een prachtig resultaat neergezet met de 1/16de finales in een Platinum World Tour. Hij werd pas gestuit door de wederoptredende Chinees Yan An.

Lambiet (foto) won nipt zijn groepsfase: na het forfait van Tristan Flore lag de groepswinst voor het grijpen, maar toch had hij een belle nodig om de Japanner Togami van zich af te houden. Dankzij een gunstige loting stootte Florent meteen door naar de tweede en laatste kwalificatieronde, waar hij Li Hon Ming uit Hongkong in zes sets versloeg. Ook in de eerste ronde van de hoofdtabel bleef de Waal bijzonder sterk spelen, maar na zes sets moest hij uiteindelijk toch logisch zijn meerdere erkennen in Yan An, de voormalige nummer 14 van de wereld (mei 2017)

Cedric Nuytinck was de enige andere landgenoot die de poulefase overleefde. Als groepsfavoriet in poule 26 moest hij toch aanschuiven in de eerste kwalificatieronde. Daarin trok hij zonder setwinst het onderspit tegen de sterke Lam Siu Hang uit Hongkong.

Martin Allegro, Robin Devos, Lauric Jean en Laurens Devos kwamen niet verder dan setwinst in hun groepsfase.

 

Ook in het dubbelspel presteerde Lambiet - aan de zijde van Allegro - sterk met een kwalificatiezege tegen het hoger ingescahtte Indische duo Desai / Ghosh. In de eerste ronde moesten ze echter logisch hun meerdere erkennen in het Japanse duo Koki Niwa en en Jin Ueda. Het Belgische topduo Nuytinck en Devos moesten helaas na vier gescoorde punten geblesseerd opgeven.

 

Bij de beloften trok Allegro in de eerste ronde het onderspit tegen de Portugees Diogo Chen.