Logo

Cedric Nuytinck - © ITTF

Cedric Nuytinck heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Open van Slovenië. Hij moest in de belle zijn meerdere erkennen in de Zuid-Koreaan Lee Sangsu.

Nuytinck opende nochtans sterk met twee setzeges. In de verkennende eerste set trok hij met 11-9 aan het langste eind. In de tweede set wist hij vier setballen af te dwingen met een gevarieerde en sterke service gecombineerd met goede aanvallen. Toen Lee [27] er twee wist weg te werken, nam Cé een succesvolle time-out (11-8).

Een moment van decompressie bij een 2-0 voorsprong kwam de Oost-Vlaming duur te staan (5-11) en ook in de vierde set was Nuytinck [103] hoofdzakelijk op achtervolgen aangewezen (8-11). In de belle zat de spanning er dan weer helemaal in. De gemotiveerde Oost-Vlaming kon bij 5-3 van kant wisselen, maar bleef dan hangen (5-9). Drie matchballen kon de Belgische Kampioen nog redden, maar de vierde was er na een eervolle wedstrijd te veel aan (8-11).

Met deze nederlaag komt er een einde van de (succesvolle) Belgische deelname van de WTT Contender in Slovenië.