Logo

De Internationale Tafeltennisfederatie begroet vijf nieuwe leden.

Tijdens de Algemene Vergadering van de ITTF gedurende het WK in Rotterdam werden vijf nieuwe leden verwelkomt bij de sportbond. Uit Oceanië treden de eilandengroepen Wallis en Futuna, Tokelau toe. Uit de Caraïbische Zee hebben Antigua en Barbuda en de Britse Maagdeneilanden zich aangesloten. Het vijfde nieuwe lid is de Afrikaanse Mozambique.

De eilandengroep van de Nederlandse Antillen bestaat officieel niet meer, maar de ITTF heeft het lidmaatschap toegewezen aan het grootste eiland, Curaçao.

Tenslotte werd ook de tafeltennisfederatie van Koeweit in ere hersteld. Het Internationaal Olympisch Comité had alle sportfederaties gevraagd om dat land uit te sluiten van alle competities omdat de regering zich had ingemengd in de werking van de voetbalfederatie van dat land. De ITTF keert nu op eigen houtje terug op deze beslissing.

Het totale aantal vertegenwoordigde landen binnen de ITTF bedraagt nu 215. Dat is, op de volleybalfederatie na met 221 leden, het grootst aantal leden van alle sportfederaties.