Logo

Jean-Michel Saive heeft definitief zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de ITTF bekend gemaakt. Daarbij hoort ook een actieplan met – hoe kan het ook anders – 11 punten.

Saive wil verdergaan met de ingeslagen weg om van tafeltennis de grootste sport op onze planeet te maken (1-0), maar daarbij absoluut ook in de breedte te blijven kijken (3-0). Zo wil hij het veteranencircuit  onder de vlag van de ITTF brengen.

Het Belgische tafeltennisicoon heeft al heel wat ervaringen opgedaan in verschillende comités en wil dat netwerk ook effectief inzetten om de banden met het IOC en de Olympische beweging verder aan te halen (5-0). Het belangrijkste doel daarbij: meer exposure op de Olympische Spelen met extra medailles.

Een ander belangrijk punt, dat tot bij de niet-geklasseerde spelers niet onbelangrijk is, van Jean-Mi: stabiliteit (8-0). Hij wil iedereen overtuigen om reglementswijzigingen gedurende een periode te bevriezen en alle aandacht te richten op het promoten van onze prachtige sport. Experimenten en tests om de aantrekkelijkheid van onze sport te verhogen blijven uiteraard welkom, maar dan buiten de voorziene competities. In een eerder punt haalde Saive stabiliteit ook al aan: de kwaliteit van de plastic ballen (7-0). Hij zal dus niet teruggaan naar de celluloid ballen van vroeger, maar wil wel al zijn energie steken in de verbetering van de kwaliteit van de nieuwe plastic versies.

Het volledige programma kan je vinden op zijn promotionele website Saive4President (Engels, Frans en Spaans).