Logo

Yannick Vostes zal zowel in Frankrijk als in België spelen via de dubbele aansluiting.

Sinds de introductie van een mogelijke dubbele aansluiting in Frankrijk vinden heel wat landgenoten de weg terug naar de Belgische competitie: Damien Delobbe zette vorig seizoen de toon bij EBS. Na deze transfertperiode mogen we ook Ludovic Bierny, Benjamin Rogiers en Julien Renard (opnieuw) begroeten in de Superdivisie.

De grootste klapper is nu Yannick Vostes. De Belgische nummer twee heeft deze week een contract getekend bij Virton en wordt er de nieuwe kopman. Zijn ploegmaat bij Saint-Denis, Admir Duranspharic (ITTF-258) volgt hem. De ploeg van de huidige vice-kampioen bestaat verder nog uit Cédric Merchez en Muhammed Mehmedovic.

Opvallend is dat alle vier de spelers zowel in België als Frankrijk uitkomen. Merchez heeft zich eerder al verbonden aan Bruille. Mehmedovic zou ook op zoek zijn naar een extra ploeg.

Virton was ook aan het onderhandelen met de Schot Gavin Rumgay, in het seizoen 2008-2009 nog actief bij Immo Mortsel en eerder deze maand de eerste tegenstander van Jean-Michel Saive op het WK in Rotterdam.